n35 tot 2040 uit zicht van den haag

De N35 tussen Wijthmen en Nijverdal is zelfs niet eerder dan 2040 aan de beurt voor verbreding. Dat blijkt uit stukken van minister Schultz van Haegen. Zij kwam in juni al met plannen de verbreding nog zo’n vijftien jaar uit te stellen. In juli zijn die voornemens veranderd in een besluit tot uitstel tot minstens 2040.

Een en ander blijkt uit de ambities van de minister tot en met 2040. De N35 doet daar niet meer in mee.

Burgemeester en wethouders van Raalte hebben in september een gesprek met de provincie over de N35. Dat gaat onder meer over provinciale plannen de weg over te kopen van het rijk, zodat de beslissingen over verbreding niet in Den Haag liggen, maar in Overijssel. Die overname drijft nu echter ook op los zand, want de prijs van overname heeft alles te maken met hoeveel geld het rijk van plan was te investeren in de weg. Niets dus.

2040. Dat betekent meteen ook dat de besluiten ten aanzien van de tracés ook allemaal de prullenbak in kunnen. Die besluiten zijn namelijk allemaal genomen met de verkeersvisies zoals die vandaag de dag voorspeld kunnen worden. In het verleden bleek de verkeersintensiteit ieder jaar veel sneller toe te nemen dan de meest negatieve scenario’s. Alle input van nu zal waardeloos blijken. Dat geldt overigens niet alleen voor de verkeersintensiteit. Ook de plekken waar dan gewoond wordt en waar niet, de uitstoot van auto’s en de lawaaioverlast zullen er tegen die tijd heel anders uitzien. Technische snufjes leiden misschien wel tot een heel ander gebruik van de wegen.

Conclusie moet zijn dat de huidige wegenstructuur rond Raalte tot 2040 onveranderd blijft en de discussie over de toekomst daarna geheel aangepast moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.