mezenkastje timmeren bij staatsbosbeheer

Wil je graag vogelnestjes in de tuin? Kom dan zondagmiddag 21 augustus , tussen 13.30 en 16.30 uur een nestkastje timmeren voor mezen in bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. De kosten zijn 9 euro per nestkastje. Deelname vanaf 8 jaar. Als je mee wilt doen, kun je je aanmelden bij Graag vooraf aanmelden.

In het voorjaar gebruiken vogels een nestkast om er eieren in te leggen en om hun jongen in groot te brengen, maar in winter heeft een nestkast ook een belangrijke functie. Dan dient deze als schuil- en slaapplaats. Dus als je straks in het najaar het nestkastje plaatst, is er grote kans dat deze in de winter al bewoond wordt. Naast het zelf timmeren van het nestkastje krijg je informatie hoe en waar je deze het beste kunt ophangen. In het bezoekerscentrum is allerlei informatie te vinden over nestkasten en vogels. Ook kun je in de winkel kant-en-klare nestkasten kopen voor bijvoorbeeld roodborstjes en mussen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 in Nijverdal (0548 612711). Ook kun je kijken op staatsbosbeheer.nl en np-desallandseheuvelrug.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.