ludieke kavels krijgen vervolg bij erfhuus

Net als ieder jaar staat de vrijdagse Pompdag, 19 augustus, in het Hof van Rakhorst in het teken van het Erfhuus. Dit jaar worden er weer ludieke kavels geveild, zoals een Deutz trekker, keyboards, gereedschap, antieke spullen, tien rijlessen bij rijschool Oosterlaar, twee kaartjes voor een wedstrijd van FC Twente, drie maanden onbeperkt sporten bij Vital center, openhaard hout, klokken, een Quad, solexen en er is wederom een startklare rodeo auto.

Het goede doel tijdens de veiling van vorig jaar is goed ontvangen. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om dit jaar wederom een goed doel te kiezen. “We wilden weer iets doen voor de gemeenschap van Heino (inclusief Lierderholthuis en Laag Zuthem) en de keuze is daarbij gevallen op de Gezamenlijke kerken in de oude gemeente Heino”, aldus de organisatie van het Erfhuus.

De Gezamenlijke kerken zetten zich in voor mensen die vaak rond het bijstandsniveau leven. Het gaat hier om alleenstaande ouders met jonge kinderen, mensen zonder betaald werk, ouderen, asielzoekers, chronisch zieken en gezinnen waarin slechts één persoon betaald werk verricht. Het geld wat opgehaald wordt tijdens de veiling, zal worden besteed aan iets extra’s voor de kinderen in deze groep tijdens Sinterklaas of Kerst en een leuke dag weg voor de ouderen. Meer over de gezamenlijke kerken is te lezen in het stuk “Dat zit er bij ons niet aan”, elders in deze Heino Koerier.

De inbreng van kavels is overigens gestopt. De vrijwilligers van het Erfhuus zijn weer heel erg blij met de grote inbreng door particulieren. “Het liep dit jaar weer hard”, aldus de organisatie. De voorlopige kavellijst is binnenkort op staging2.pompdagen.nl te vinden, maar is ook als bijlage bij dit artikel te vinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.