leer salland kennen in zes avonden

Vorig jaar was cursus ‘Leer mij Salland kennen’ een groot succes en wordt daarom in najaar 2011 herhaald. De cursus is voor en door Sallanders en wordt gegeven op locaties in het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst/Wijhe en Raalte. Elke avond kent een thema: geschiedenis, economie, cultuur en taal, bestuur, dorpen, religie en landgoederen, passend bij de locatie. Twaalf deskundige docenten vertellen. De cursus wordt afgesloten met een dagexcursie door Salland.

De eerste van de zes bijeenkomsten is op maandagavond 3 oktober in Huize Nieuw Rande vanaf 19.30 uur. Andere locaties zijn onder andere kasteel De Haere in Olst, de School van Frieswijk , de kerk van Wesepe en zuivelboerderij ’n Aanvang in Lettele. De cursusavonden zijn op 3, 11, 17 en 31 oktober en op 7 en 11 november. Aan de cursus kunnen maximaal dertig mensen deelnemen. Deelname kost 150 euro, inclusief de excursie op 19 november.

De cursus richt zich op Salland als totaal, maar legt wel nadruk op het landelijk gebied en ook op de connecties met de stad Deventer. De organiserende werkgroep van Stichting Recreatie Deventer Buiten, Leader Salland en IJssellandschap wil laten zien hoe mooi Salland is en hoe interessant de geschiedenis. Daarom is juist voor locaties in het buitengebied gekozen om zo inderdaad ‘Salland beter te leren kennen’. Zowel nieuwe bewoners van Salland als mensen die hun hele leven hier al wonen, waren enthousiast over de voorgaande cursussen. Ook de contacten tussen de cursisten onderling waren een succes.

In het voorjaar 2012 wordt de cursus waarschijnlijk herhaald. Meer informatie op staging2.recreatiedeventerbuiten.nl, aanmelden kan via staging2.aventusvolksuniversiteit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.