Home / archiefcentraal / kelly vindt een ligusterpijlstaartrups

kelly vindt een ligusterpijlstaartrups

Kelly van Dartel, 9 jaar oud en wonend op de Elshof, heeft afgelopen week een wel heel bijzondere rups gevonden. Ze vertelt dat het de Ligusterpijlstaart rups is. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het sprietje op de kont van de rups.

Kelly: ‘‘Toen we hem vonden was hij heel licht van kleur. Hij heeft paars met witte strepen en een kleine zwarte staart. Hij is ongeveer 6 centimeter lang en zo dik als een dikke vinger.’’ Deze soort rups doet er twee jaar over, voordat hij verpopt en dat doen ze onder de grond.

Verder vertelt Kelly: ‘‘Ik heb de rups nu een bakje. Zaterdag is hij begonnen met verkleuren. Ik heb gekeken op internet en het word geen mooie vlinder. Hij heeft dan donkere vleugels, zijn lijf is zwart met rode strepen.’’

Lees ook

Geen monumentale status voor arbeiderswoningen Olsterkampweg

OLST/WIJHE – Vier montagewoningen uit de wederopbouwperiode aan de Olsterkampweg in Olst krijgen geen monumentale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.