introductiecursus zenmeditatie zen in salland

Bij Zen in Salland kun je zenmeditatie leren. Op maandagavond 26 september start een introductiecursus zenmeditatie en mindfulnesstraining. Zen is een stroming in het boeddhisme die zich inmiddels stevig heeft gevestigd in de westerse wereld. Zen gaat over het ontdekken van de eenheid van het bestaan en vanuit die basis leven. Dat betekent het diepgaand aanvaarden van je leven. Ook als het tegenzit.

Meditatie is een belangrijke peiler van zenbeoefening. Meditatie bevordert de concentratie en vermindert stress. Veel onderzoeken hebben dat inmiddels aangetoond. De zenpraktijk in het leven van alle dag is het beoefenen van aandacht (mindfulness). Aandacht steeds voor dit moment, aandacht voor het feit dat je leeft.

In negen bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur leer je de basisprincipes van zenmeditatie en van leven in aandacht. Na het volgen van de cursus heb je voldoende ervaring om mee te kunnen doen met de wekelijkse meditatieavonden van Zen in Salland. De cursus wordt gegeven aan de Ramelerdijk 7/9, in Raalte. De kosten bedragen 90 euro inclusief een tweetal instructie CD’s.

Voor meer informatie ga je naar zininsalland.nl, mail je naar zeninsalland@planet.nl of bel je naar 0570 522437.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.