henk van de vegte appie zwiers overleden

Henk was tot in de jaren negentig fietsenmaker aan het kanaal. Hij had zijn werkplaats in het huis dat op de kop van de Botermakerbrug over het Overijssels in Raalte staat. Rondom het huis is de wijk Hoffelijk Raalte gebouwd. Henk nam de fietsenzaak van zijn vader over en breidde ondermeer de winkel uit.

Nadat Van de Vegte stopte als fietsenmaker is hij zich ondermeer gaan toeleggen op de fotografie. Tijdens evenementen als Ribs&Blues, Stöppelhaene en het Sallands Festival zag je hem altijd lopen met een perskaart én een groot fototoestel om de nek. Vorig jaar maakte Henk backstage de foto’s van Solomon Burke. Naast fotografie waren motoren zijn grote liefde. Hij had prachtige oude motoren en deed regelmatig aan toertochten mee in binnen/buitenland.

Henk van de Vegte had een dubbele naam. Hij zal bij sommigen zelfs vast alleen bekend zijn onder zijn tweede naam Appie Zwiers. Dat was zeker geen bijnaam, maar de naam van de schipper, waar zijn vader bij introk toen diens vader op jonge leeftijd overleed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.