help martina bij strijd tegen borstkanker

Martina Lokate uit Raalte loopt dit jaar voor de vijfde keer mee aan A sisters hope 60 kilometer walk. Dit is een wandeling om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar borstkanker. De wandeling is 8 en 9 oktober en gaat van Bussum zuid naar het Olympisch stadion in Amsterdam. Elke wandelaar moet minimaal 1500 euro aan sponsorgeld meenemen. Dat is een boel geld maar Marina vertelt dat dat wel lukt, als je het echt wilt.

Om geld bij elkaar te halen heeft ze veel dingen bedacht: ‘‘Ik heb dingen van Pink Ribbon, van A sisters hope, armbanden, kettingen, eigen gemaakte kaarten, geschenkensets, beren, en nog veel meer. Ook bied ik de gelegenheid om bij mij een taart te bestellen die ik dan bak. Ik reken de kostprijs plus iets extra voor dit doel. Collecteren doe ik ook geregeld en al het geld gaat naar onderzoek naar borstkanker. Ik benader bedrijven om te sponsoren en sta regelmatig met een paar tuintafels in het dorp Raalte om daar spulletjes te verkopen.’’

Reden om mee te doen voor Martina is dat iedereen zomaar ineens borstkanker kan krijgen. Dat gebeurt jaarlijks bij één op de 8 vrouwen en één op de 200 mannen. Het is doodsoorzaak nummer één bij vrouwen tussen de 40 tot 55 jaar, maar steeds meer jongere vrouwen krijgen er ook mee te maken. Als ze spulletjes staat te verkopen of langs de deuren gaat, hoort Marina ook vaak ervaringsverhalen. ‘‘Ik probeer er altijd tijd voor te maken om deze verhalen aan te horen want dat hoort er voor mij ook bij.’’

Als je Martine wilt sponsoren, kun je geld overmaken op 2947137. Hierbij moet je deelnemer nummer 1141 vermelden. Ook kun je altijd wat spulletjes van haar kopen of een taart bestellen. Met de Stöppelhaene is ze ook aanwezig. In september staat ze ook nog een aantal keren op de markt en ook met de ponymarkt in Heeten op woensdag 28 september is ze van de partij. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martine via geronimo@home.nl of 0612160294 / 0572 850497.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.