Home / archiefcentraal / heide experience tocht met imker

heide experience tocht met imker

De heide op de Holterberg staat volop in bloei. De honing is te ruiken en de imkers hebben hun kasten geplaatst. Natuurdiorama Holterberg organiseert zaterdagmiddag 27 augustus voor het eerst een Heide “experience” tocht.

De gidsen en vertellers van het natuurmuseum nemen je mee op een twee uur durende tocht naar de heidevelden. Op de hei ontmoet je imker Gerrit Exterkate met zijn honingbijen. Gerrit kan alles vertellen wat je maar over honing en bijen wilt weten. Tevens is er de mogelijkheid een pot echte Holterberg heidehoning te kopen.

Tijdens de wandeling wordt verteld over de bijzondere natuur en het dierenleven op de heidevelden. Niet alleen korhoenders maar ook reptielen voelen zich er thuis. Huiver bij het verhaal over de heks Old Minneke, die vroeger over de woeste hei van de Holterberg zwierf.

Deze experience tocht begint om 14.00 uur bij het natuurmuseum. De kosten zijn 5 euro voor volwassenen en kinderen mogen voor 3,50 euro mee. Je moet je van tevoren aanmelden. Dit kan via 0548 361979 of museum@holterberg.nl. Zie ook museumholterberg.nl.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.