heel raalte aan de zonne energie

Ook voor Raaltenaren wordt het binnenkort mogelijk te werken aan een duurzamere samenleving door zelf elektriciteit te gaan opwekken met behulp van zonnepanelen. Na de initiatieven in buurtdorpen, is nu Raalte zelf aan de beurt om subsidie hiervoor aan te vragen. Om het project verder uit te werken is samenwerking gezocht met de onlangs opgerichte Stichting Duurzaam Salland.

Op maandag 22 augustus en dinsdag 23 augustus worden er voor inwoners en bedrijfseigenaren van Raalte twee informatieavonden bij De Leeren Lampe georganiseerd. Beide avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Je wordt geïnformeerd over de werking, de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen. Maandagavond is bedoeld voor bewoners en dinsdagavond voor bedrijven en/of landbouwers.

Insteek van deze avonden is om voldoende deelnemers enthousiast te maken, om vervolgens nog voor 1 september van dit jaar een subsidieaanvraag in te dienen bij de provincie Overijssel. Hiervoor hoeven de deelnemers in eerste instantie betrekkelijk weinig te doen, Stichting Duurzaam Salland zal zorgen voor de daadwerkelijke aanvraag.

Het streven is om in aanmerking te komen voor de subsidie, maar tijdens de voorlichtingsavonden komt tevens aan bod dat het ook zonder geld van de overheid nog steeds aantrekkelijk is om zonnepanelen te plaatsen. Want bij voldoende interesse kunnen nog steeds krachten worden gebundeld om gezamenlijk in te kopen. Zoals voorzitter Rob Korten van Stichting Duurzaam Salland onlangs al zei: “Zonne-energie levert vanaf dag 1 geld op!” Voor Raaltenaren betekent dit bijdragen aan een duurzame samenleving voor minder kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.