haen komkommertijd

Een reclamespotje van onze grootgrutter geeft het ook al aan: komkommertijd! Na de hectiek rondom een bacterie waren de komkommers geen cent meer waard: het tij lijkt gekeerd. In medialand wordt deze periode ook vaak de komkommertijd genoemd: weinig of geen nieuws. De competities liggen stil en dus is het zoeken naar wat interessante feitjes. Niks te vinden?

Tuurlijk wel, er is altijd wel iets over voetbal te schrijven, want het is komkommertijd. Dus de afgelopen weken dagelijks een stukje (of beter gezegd: stukken) over GA Eagles en FC Zwolle. Welke spelers komen er, welke niet, wie heeft er een half uur ergens in Terwolde gespeeld, wie niet. Bijzonder interessant, want het gaat over voetbal.

TV Oost ( lees TV Twente) doet hetzelfde met het Twentse voetbal, bijna elke dag is er wel nieuws. Is er geen nieuws, dan maken we nieuws. Want voetbal vreet aandacht. Althans, dat schijnen TV Twente en de Stentor te menen. In Nederland wordt op dit moment het EK handbal voor nationale teams onder 19 jaar gespeeld en Nederland is daarbij zeer succesvol. Er wordt gespeeld in Maastricht, Leek, Arnhem en Almelo. De NOS is sowieso niet geïnteresseerd: te duur. Dat “te duur” was niet van toepassing bij de jeugd WK voetbal in Nederland…

Omdat het Nederlandse team bestaat uit speelsters uit het hele land zie je dat de regionale omroepen en regionale kranten de nodige aandacht schenken aan dit EK-handbal. Op de Limburgse TV en in de Limburgse kranten aandacht voor de Limburgse talenten. In Gelderland idem voor de Gelderse meiden en in Drente en Groningen voor hun trots.

Daartussen ligt Overijssel en in Overijssel ligt Salland. In het Nederlandse team spelen drie talenten die bij Sallandse clubs spelen: Lynn Knippenborg van Dalfsen en Myrthe Schoenaker en Loren voor ’t Hekke die van Kwiek naar Dalfsen gaan. Het is komkommertijd, maar er is altijd wel iets te schrijven over voetbal. Op TV Twente geen websitewoord of teletekst, geen foto laat staan een filmpje over de EK handbal, zelfs niet vanuit Almelo.

De Stentor schijnt helemaal horende doof en ziende blind te zijn. Terwijl de Sallandse meiden de sporthal in Arnhem, waar het Nederlandse team speelt, op de kop zetten, laten de regionale media de pen droog, de microfoon dicht en de camera’s uit staan. De Stentor heeft nog wel even aandacht voor Kwiek, want daar valt even niet zo veel positiefs over te schrijven, dus valt er wat te schrijven. De Stentor, met elk weekend volop aandacht voor FC Zwolle, schrijft geen letter over de handbal in Dalfsen, terwijl het team Nederlands kampioen werd en nu drie talenten levert aan een ploeg die de finales van het EK-handbal gaat spelen.

Het is komkommertijd, dus juist tijd om eens over iets anders te schrijven dan voetbal. Nee, het is komkommertijd, dus alle tijd om gezochte verhalen over voetbal te schrijven. Het is komkommertijd, en de bacterie heet voetbal. Het is geen levensbedreigende bacterie, dat scheelt. Maar je wordt er wel ziek van. Misschien alleen een beetje misselijk. Want wie kan de vraag beantwoorden waarom andere sporten dan voetbal zo bedroevend slecht aandacht krijgen, terwijl daar ook mooie verhalen zijn?

Ik kan de vraag niet beantwoorden.

Maar ja, wie ben ík?

HAEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.