gewoon carolien lichaam en voeding

Gedachten en daardoor gevoelens als ‘Ik vind mijn lichaam niet mooi, niet leuk’, ‘Ik walg van mijn buik’ of ‘argh’, echte afkeer. Door je denken maak je je beleving en gevoel. Een vrouw denkt ‘ik walg van mijn buik’, ik ervaar bij haar buikproblemen een misselijk, tot bijna kokhalzend -gevoel. Maar ook daar is een reden; wat maakt dat deze vrouw zo walgt van haar lichaam. In dit geval vindt zij haar buik te dik, te ‘drillerig’ (haar woorden). Er zijn vele redenen. Een van de redenen is onder andere dat dik zijn in de Westerse cultuur nog steeds gezien wordt als niet mooi, ongezond.

In mijn studententijd was ik lid van een eetclubje voor de gezelligheid en om meer te genieten van eten. Een zeer volslanke blonde mevrouw was in India geweest. Terwijl ze in de grote stad liep, liepen er steeds van die kleine, magere, Indiase vrouwen om haar heen. Zij probeerden haar aan te raken, pakten haar handen vast, haar kleren, baden tot haar in verering. Zij snapte er niks van. In Nederland ervoer ze alleen maar negatieve reacties op haar uiterlijk en hier in India werd ze op handen gedragen. Zij werd gezien als de Godin van overvloed en als je haar aanraakte, zou de overvloed ook naar jou toe komen.

Mijn lichaam is ook veel groter geweest. Ik leerde om oude ballast, oud zeer, los te laten en mijn energie beter te regelen. Ook kreeg ik controle over mijn innerlijk vuur. Dat bracht mij rust in mijn hoofd en daardoor meer rust in mijn stofwisseling. Maar elk mens is anders, elk leven is anders.

Zo zijn er op onze aardbol meer dan vijfduizend mensen die nooit eten of drinken en toch zeer gezond zijn. Zij leven van de universele liefdesenergie. Deze mensen zijn soms uitvoerig getest en gecontroleerd. Zij spreken zeer tot de verbeelding. Bekende namen zijn; Pralad Djani (India, 80 jaar, 62 jaar niks gegeten of gedronken), Zinaida Baranova (Rusland, 67 jaar nu ongeveer tien jaar zonder voedsel en vocht), Jasmuheen (Australië, met haar boek Lichtvoeding). We mensen hebben blijkbaar echt onbegrensde mogelijkheden.

Ieder mens maakt steeds meer zijn eigen leven, wat wil jij nog veranderen met betrekking tot jouw lichaam en wat heb je daarvoor over? staging2.carolienjonkman.nl info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.