gewoon carolien hardnekkig en stijfkoppig

Ik vind het soms leuk taal te gebruiken om de oorsprong van lichamelijke problemen uit te werken. Zijn nek is hard, een hardnekkig persoon. Hij doet wat hij in zijn hoofd heeft en laat zich er niet vanaf brengen. Hij houdt niet op. Niemand kan zijn mening veranderen. Hij moet er soms om vechten om dat wat hij in zijn hoofd heeft, door te zetten. Het leven vraagt soms een andere houding, maar hij blijft onverzettelijk. Hij gaat zijn nek niet verzetten dat wil zeggen, hij kijkt niet naar een andere richting, geen andere kant op. Blijkbaar heeft hij het nodig dat vaak te doen, want hij heeft vaak een harde nek. Zijn hals lijkt straf en star, een halsstarrig persoon. Zijn hoofd (kop) kan geen enkele kant meer op bewegen. Een stijfkoppig persoon.

Bij een probleem zijn er vaak vele mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Hij kan niet alle kanten van een zaak bekijken, blijkbaar heeft deze persoon het nodig om alleen zijn speciale kant te bekijken en door te drukken. Het is vast niet altijd fijn om bij deze persoon te zijn. Hij zal niet zo snel naar jouw visie luisteren en misschien moeilijk tot een oplossing die voor beide mensen goed voelt, willen en kunnen komen.

Iemand is natuurlijk nooit alleen halsstarrig, hardnekkig of stijfkoppig. Het zijn eigenschappen die je hebt aangeleerd in bepaalde situaties. Er is een reden voor waarom je op dat moment hardnekkig wordt en die is elk moment anders. Maar als het vaak terug komt, heb je onbewust gedrag dat je eigenlijk niet vooruit helpt. Dan is het fijn, gezond en leuk om bewust te worden van de oorzaak, zodat je die kunt veranderen en je nek weer alle richtingen op kan draaien en soepel wordt!

Heb jij vaak een stijve nek? Ben je vaak halsstarrig of hardnekkig? Wat doe jij om het op te lossen? Misschien kan ik je helpen? Voor meer informatie kun je mailen naar info@carolienjonkman.nl of een kijkje nemen op staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.