geen punten voor danny de boer

Danny de Boer weet zich in de training als vijfde te kwalificeren, waarbij hij zijn snelste ronde behaalde met een defecte quickshifter. Met dit resultaat op zak zag het team een beter resultaat voor de echte race. Op zondagmiddag wordt de wedstrijd verreden op een natte opdrogende baan. Danny heeft veel moeite om voldoende grip te vinden en te houden met zijn regenbanden. Hij kan de aansluiting met Schouten en Burns niet behouden en wordt uiteindelijk als vijfde afgevlagd.

Na afloop wordt er volgens de KNMV bij de technische controle geconstateerd dat er onvoldoende explosafe aanwezig is in de benzinetank. Er wordt nog wel protest aangetekend tegen dit besluit maar vooralsnog blijft de KNMV bij haar standpunt.

Danny: ” Ik had een moeilijke race met een technisch probleem tijdens de kwalificatie.

In de race had ik niet de grip die ik wenste om me te kunnen mengen in de strijd voorin.

Dat de KNMV ons naderhand uit de uitslag haalt vanwege een tekort aan explosafe is mij nog steeds een raadsel. We rijden al het gehele seizoen met dezelfde hoeveelheid explosafe en tijdens alle technische keuringen werd de motor door de KNMV gewoon goed gekeurd! We gaan ons nog beraden of we verdere stappen ondernemen tegen deze beslissing”.

De volgende race is op 28 augustus op het circuit van Assen. Voor het laatste nieuws kijk je op sercoracingteam.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.