filmhuis olst opent nieuw seizoen met filmdiner

Het Filmhuis Olst opent op vrijdag 16 september traditiegetrouw het nieuwe seizoen met een gezellig etentje. De Braziliaanse film ‘Estômago’ (A gastronomic story) kan met veel plezier bekeken worden terwijl vooraf en tussendoor gerechten worden opgediend die ook in de film op tafel komen. Kaartjes dienen voor 13 september gekocht te worden.

‘Estômago’ vertelt over Raimundo Nonato die in Sao Paulo uit een bus stapt. Hij zwerft wat rond en belandt hongerig in de snackbar van Zulmiro. Die zet hem direct aan het werk, want een goedkope kracht is altijd handig. Al snel wordt duidelijk dat Nonato een groot kooktalent is, en zijn snacks trekken flink de aandacht. Zo ook die van de plaatselijke prostituee Iria, en de restauranteigenaar Giovanni. Deze laatste verleidt Nonato bij hem in dienst te komen, en zo klimt hij een treetje op de carrièreladder. In een parallelle vertelling wordt Nonato’s verdere leven uit de doeken gedaan. Hij zit in de gevangenis, en ook hier moet hij onderaan beginnen. En ook nu blijken zijn kookkunsten deuren te openen. De slotbeelden over wat hem in de gevangenis bracht geven de film een stevige nasmaak.

‘Estômago’ is een heerlijke fabel over macht, seks en vooral lekker eten die een grote publieksfavoriet was op het Filmfestival van Rotterdam.

De eetmomenten tijdens het filmdiner worden begeleid door opnames van de optredens tijdens IJsselproms 2011. De avond begint vanaf 19.00 uur.

Kaartjes voor film en diner kosten € 19,- en zijn verkrijgbaar bij het Holstohus en Boekhandel Korten in Olst. Reserveren kan via filmhuisolst@home.nl De kaartverkoop sluit op 13 september, aan de zaal kunnen geen kaarten gekocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.