Home / archiefcentraal / expo van loes luurs en thea zoet

expo van loes luurs en thea zoet

In Galerie Brasserie 1703 in Wijhe is vanaf 1 september t/m eind oktober een expositie te zien van beeldend kunstenaar Loes Luurs. Tevens is er van 1 t/m 5 september, tijdens de jaarlijkse kunstroute van kunstenaarsvereniging ’t Sal, werk te zien van keramiste Thea Zoet.

Loes Luurs uit Wijhe is beeldend kunstenares en docent Beeldende Vormgeving en Cultureel Kunstzinnige Vorming op het Carmel College in Raalte. In 1997 studeerde ze af aan de afdeling illustratie op Hogeschool voor de Kunsten in Kampen.

Als beeldend kunstenaar werkt Loes Luurs vooral met acrylverf op papier en doek. Ze vindt veel inspiratie in landschappen. Ze schildert min of meer imaginaire landschappen waarin herkenbare elementen integreren in fictieve beelden. Ze zoekt in haar werk constant naar het perfecte midden tussen figuratie en abstractie. Haar doel is niet het landschap na te bootsen, maar met elementen uit een bestaand landschap een eigen, nieuw landschap te creëren dat bij de kijker een bepaalde stemming oproept. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. De keuze van de kleuren is afhankelijk van de sfeer en de stemming die ze wil overbrengen.

Thea Zoet woont en werkt in Wijhe en heeft haar eigen atelier. Ze heeft hier de mogelijkheid om een heleboel facetten van het werken met klei en glazuur te onderzoeken. Vooral RAKU stoken vindt ze erg boeiend. “Kleuren worden doorzichtig en heel natuurlijk”. De combinatie van klei met oud ijzer fascineert haar. Door de jaren heen was Thea verschillende keren te zien en te horen op R/TV Oost, daarnaast exposeert ze geregeld. Haar werk is te zien bij Galerie Chez-Moi van Ton Schulten in Ootmarsum.

Galerie Brasserie 1703 is te vinden aan de Molenbelt 5 te Wijhe. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00- 20.00 uur. Tel: 0570-546105

Lees ook

Krommeloop Schiet Toernooi van de Treffer

HEINO – Schietvereniging de Treffer in Heino houdt van 15 oktober tot en met 19 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.