ehbo ers rode kruis weer bij stoppelhaene

Het Rode Kruis Salland Midden werkt daarbij tijdens Stöppelhaene samen met de EHBO-afdeling Raalte.

“We krijgen regelmatig aanvragen van andere evenementen, maar met de twintig leden van onze EHBO-afdeling kunnen we die niet honoreren”, vertelt Frans Maatman, bestuurslid van het Rode Kruis Salland Midden en tevens EHBO-er.

Het Rode Kruis Salland Midden heeft in totaal 45 leden. Het verlenen van noodhulp is niet haar enige taak. Er is een speciale tak die zich richt op het verzorgen van sociale bijeenkomsten in de Helpende Handen in Raalte. Verder beschikt het Rode Kruis over een eigen bus die ook voor rolstoelvervoer ingezet kan worden. Regelmatig wordt deze bus al ingezet voor bewoners van de Hartkamp en Angeli Custodes. “Als zij iets willen ondernemen, kunnen wij de bus inzetten”, vertelt Frans. “We zouden ons takenpakket graag verder willen uitbreiden. We willen bijvoorbeeld bezoekjes brengen aan eenzame mensen, maar daarvoor ontbreekt het ons aan vrijwilligers.”

Het Rode Kruis Salland Midden zorgt op Stöppelhaene voor hulp aan gewonde bezoekers. “Meestal gaat het om mensen met lichte schaafwonden”, stelt Frans. “Soms gaat het ook om bezoekers die teveel hebben gedronken. Daar blijft het dan vaak wel bij. Het leuke van het werk? De positieve reacties die je krijgt. Dat werkt erg motiverend. Het is héél dankbaar werk!”

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Frans Maatman, mob: 06-22872117, e-mail: fmaatman@home.nl. Meer informatie op staging2.rodekruis.nl/afdeling/raalte/dit-zijn-we.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.