eerste klassementspunt voor jarco grotenhuis

Na een vervelende crash op het circuit van Hengelo tijdens het Hemelvaartsweekend miste het team drie raceweekenden door een sleutelbeenbreuk van de onfortuinlijke coureur en werkte het team met man en macht aan de motorfiets om zo snel mogelijk weer aan de start te verschijnen in het Open Nederlands Kampioenschap Dutch Superbikes.

Tijdens de kwalificatietrainingen was het nog lastig om een goede setting te vinden en door een klein technisch mankement aan het opnieuw opgebouwd Honda motorblok moest de tweede tijdtraining vroegtijdig worden afgebroken. Ook werd door het volle programma van de Gamma Racing Day de gebruikelijke warming-up op zondagmorgen geschrapt. Weinig om weer ritme op te bouwen dus. Een twintigste startplek was het resultaat.

Door een snelle start maakte Grotenhuis in de eerste bocht direct vier plaatsen goed en door het uitvallen van Joan Veijer schoof Grotenhuis al snel op naar een vijftiende plaats die hij tot de een-na-laatste ronde kon vasthouden. Grotenhuis kwam als zestiende over de meet, maar door een diskwalificatie schoof Grotenhuis uiteindelijk op naar de vijftiende plek en incasseerde zijn eerst klassementspunt van het jaar.

Grotenhuis: “Het is tot nu toe een zeer zwaar seizoen geweest met veel technische problemen, een aantal zware crashes en een vervelende blessure. Door het weinige aantal kilometers dat ik dit jaar heb kunnen rijden is het moeilijk om gelijk weer ritme terug te krijgen. Ook is de motor nog niet optimaal, al zijn we op de weg terug. Ik heb dit weekend goed kunnen werken aan het afstellen van de motorfiets en wat vertrouwen opgedaan. We weten nu waar we het zoeken moeten en hopen volgende week in Spa Francorchamps verder te kunnen bouwen. Ons doel voor de resterende drie races dit seizoen is om het tempo terug te krijgen dat we in het eerste weekend van het jaar hebben laten zien, en daar gaan we voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.