echt overijssel lanceert biofietsroute

De biofietstocht start tussen 10.00 en 11.30 uur vanaf twee boerenerven. Bij de familie Volkerink, Zuthemerweg 6, 8141 PC Heino en bij Overesch Ecologische Landbouw, Hondemotsweg 40, 8101 NJ Raalte. Auto’s met fietsdragers kunnen daar gratis parkeren. De route loopt rond, dus de deelnemers komen weer bij hun startpunt terug. Koffie en thee met wat lekkers is onderweg te verkrijgen.

Bij de startplaats is voor 3,00 euro een routebeschrijving te koop. De opbrengst hiervan gaat volledig naar TESS unlimited, een stichting van vrijwilligers die gehandicapte kinderen helpen in Zuid-Amerika.

Biofietsroute 1 is de eerste in een geplande serie van drie. De routes 2 en 3 volgen later dit jaar en volgend jaar. De biofietsroute kan later ook zelfstandig gefietst worden, maar dan is het langs de route niet altijd mogelijk de boeren erven te bezoeken. De routebeschrijving en -kaart zijn vanaf 30 augustus te downloaden van staging2.echtoverijssel.nl.

Het project Echt Overijssel! stimuleert de samenwerking van landbouw, natuurbeheer en hun ketenpartners, van toeleveranciers tot horeca en recreatie. Het project streeft naar een grote rijkdom aan plant- en diersoorten op en rond landbouwgronden, regionaal gesloten grondstofkringlopen en nieuwe economische dragers voor het landelijk gebied. Echt Overijssel! wordt gefinancierd door de Provincie Overijssel en de ministeries van I&M en EL&I en uitgevoerd door Wageningen UR Livestock Research en Natuurmonumenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.