drostenkamp toneel voor viswedstrijd jeugd

Vorig jaar stond de viswedstrijd voor het eerst sinds lange tijd weer op de Stöppelhaeneagenda. Met groot succes. Tientallen jonge visliefhebbers gooiden hun hengeltje uit in park Drostenkamp. Dit jaar is er wederom een viswedstrijd tijdens de Stöppelhaene, en wel op vrijdagavond 26 augustus van 18.45 tot 20.00 uur bij de vijvers van het Drostenkamp.

Henk Benter, secretaris van Hengelsportvereniging Raalte, hoopt op een grote opkomst, omdat

de deelname niet gebonden is aan bepaalde voorwaarden. “Ik verwacht minimaal een aantal van veertig tot vijftig kinderen, omdat iedereen tot vijftien jaar kan meedoen. Je hoeft geen lid van een hengelsportvereniging te zijn en geen ervaring te hebben. De omstandigheden zijn ook voor iedereen gelijk, aangezien er niet wordt (bij)gevoerd.” Ook bij de vraag of volwassenen kunnen deelnemen aan de viswedstrijd is het antwoord van Benter heel duidelijk: “Nee, het is echt alleen voor de jeugd bedoeld.”

Er wordt geloot om de visplekken en elk kind krijgt de beschikking over een emmer waarin de gevangen vis wordt bewaard tot de viscommissie het totale aantal centimeters heeft gemeten. Tot op heden hoeft ook niemand zich zorgen te maken over de hoeveelheid vis die in de vijvers van het Drostenkamp zwemt.

“Op het moment wordt er goed gevangen en dan met name op brasem, voorn, karpers en blei”, vult Benter aan. De wedstrijd die dus plaats vindt op de vrijdagavond van Stöppelhaene begint om 18.45 uur en zal tegen 20.00 uur afgelopen zijn. “We verzamelen om 18.30 uur bij het bruggetje van het Drostenkamp en dan krijgt ieder zijn plekje toegewezen. Er is voor iedereen een prijs, maar natuurlijk krijgt de winnaar iets meer”, laat Benter desgevraagd weten. De prijzen worden om ongeveer 20.30 uur bij café Laurel’s uitgereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.