Home / archiefcentraal / dries hef de broeklandse bokse an

dries hef de broeklandse bokse an

Na een zware maar gezellige avond was het vanmorgen vroeg op voor de fanatieke Broeklanders. Om 11.00 uur klonk namelijk het startschot van de 26e Kermisloop. Voor de kleinsten was er natuurlijk een kleine afstand. Alhoewel, een kilometer lopen is natuurlijk nog een behoorlijk eind met die kleine beentjes. De (iets) ouderen konden kiezen tussen 2,9, 5,5 of zelfs 10 kilometer lopen. Voor sommigen viel dit toch nog wel vrij zwaar na een zware avond en nacht.

Ook aan de fietsliefhebbers was gedacht. Voor hen waren er twee routes uitgestippeld in de omgeving van Broekland. Natuurlijk duurden deze fietsroutes niet te lang, want ook ’s middags was er nog genoeg te beleven.

Voor de Broeklandse jeugd was er een Kalverkeuring. Jongens en meisjes tussen de 3 en 18 jaar moesten hun kalf zo goed mogelijk showen aan de jury, wat natuurlijk de nodige bekijks opleverde.

Aansluitend aan de Kalverkeuring was het tijd voor misschien wel het populairste onderdeel. ‘Wie hef de bokse an’. Vier teams streden letterlijk en figuurlijk om De Gouden Broek. In deze gouden broek zaten namelijk prachtige prijzen en volgens de organisatie ‘ongekende privileges’.

Dit jaar was er wel heel letterlijk naar een artiest gezocht voor ‘Wie hef de bokse an’. Niemand minder dan Dries Roelvink trad op. Helaas voor het publiek had hij niet zijn gele zwembroek aan. Natuurlijk was er wel handig gebruikt gemaakt van een foto van Dries in zijn gele zwembroek. Dus kon er toch gezegd worden: ‘Dries hef de bokse an’.

Foto’s van het Broeklands Feest zijn op www.broekland.com te vinden. Ook is er een filmpje gemaakt van de zaterdagavond.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.