Home / archiefcentraal / divas langs paleizen van glas en staal

divas langs paleizen van glas en staal

Deze en veel meer vragen inspireerden theateratelier Het Wilde Oog tot de foto- en videotentoonstelling ‘Diva’s langs paleizen van glas en staal’, die vanaf deze week te zien is het Provinciehuis in Zwolle. Op 31 augustus wordt de tentoonstelling geopend door gedeputeerde Hester Maij.

De tentoonstelling bestaat uit theatrale reportages van Spakenburgse en Staphorster vrouwen op vijftien NS-stations in Overijssel en Gelderland. De beelden doorbreken de traditionele benadering door de klederdrachtvrouwen te mixen met architectuur, vormgeving en installatiekunst. Dat levert verrassende en soms vervreemdende resultaten op. Reizigers worden verleid tot het waarnemen van dat wat niet eerder werd gezien. Het project ‘Diva’s langs paleizen van glas en staal’ is een concept dat ontwikkeld is door Hans Lemmerman en Inge van Run van Het Wilde Oog.

De digitale tentoonstelling is tot en met 30 september 2011 te bezichtigen op de Brug in het provinciehuis van Overijssel in Zwolle.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.