dieksiepop zeer gezellig en geen geouwehoer

De eerste band die op het podium stond was LICK uit Deventer. Dat de opkomst nog wat magertjes was en de sfeer nog wat rustig deerde dit jonge vijftal niet. Met veel energie zetten zij een show neer alsof ze in een vol stadion speelden. De bandleden waren zeer enthousiast en waren daarmee een prima opener van de dag.

Vervolgens kwamen de rockers van the Pikey’s op het Dieksiepoppodium. Voorzien van een fles ‘Sallands slokje’ zette de frontman van deze band zijn strot open om te drinken en te zingen. Wat volgde was een uiterst strakke set met een lekker potje rock ’n roll. De heren wisten de stemming er prima in te brengen. Na de zoveelste toegift moesten de heren echt stoppen vanwege een ander optreden, maar the Pikey’s hebben indruk gemaakt.

The Handsome Poets waren voor de meeste bezoekers geen onbekenden. Met hun melodieuze muziek wisten ze de tent aan het swingen te krijgen. Zanger Tim van Esch beleefde een unieke ervaring doordat er een bank voor zijn ogen werd gesloopt. Vervolgens vloog er van alles door de lucht. Toen vervolgens ook nog eens de klanken van ‘Dance, the war is over’ de lucht in werd en geslingerd was het hek helemaal van de dam. De zanger ging over het publiek door de tent waarmee het optreden van the Handsome Poets op zijn hoogtepunt eindigde.

Zoals elk jaar was er ook dit jaar weer een surprise act. Waar er vorig jaar een Cadillac het terrein op kwam rijden werd er dit jaar een zijkant van een caravan uitgetrapt. Hierachter kwam het duo van Poor John tevoorschijn. Deze heren weten met zijn tweeën meerdere instrumenten te bedienen zodat het lijkt alsof er een hele band speelt. Zo wordt het drumstel bespeelt met de voeten terwijl de handen een basgitaar bespelen. Met nummers van onder andere Johnny Cash en CCR waren zij een welkome aanvulling op de rest van het programma.

Krach bracht vervolgens hun elektro/rock muziek met een energieke liveshow. Na een toegift was het de beurt aan Luttenberg Wasted Youth. Deze combinatie van dj’s en dansers zorgden ervoor dat de tent in dansen uitbarstte. Toen uiteindelijk ook nog eens het hele podium volstond was het feest compleet. En op die manier kwam er een einde aan een wederom fantastisch Dieksiepop. Editie 2011 was er weer één om te onthouden. Zonder geouwehoer, veel gezelligheid en de nodige drankjes was het meer als geslaagd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.