de knapenvelder held van de smaak

Ieder jaar wordt de ‘Helden van de Smaak-verkiezing’ gehouden. De Knapenvelder uit Raalte werd in juni verkozen tot winnaar van Overijssel en dingt in oktober mee naar de landelijke titel.

Elk jaar staat er bij de verkiezing een ander thema centraal. Dit jaar is dit ambachtelijke zuivel en kaas. Hieronder wordt zuivel en kaas verstaan, die op de boerderij of in kleinschalige fabrieken worden verwerkt. De organisatie is op zoek naar dé smaakheld die zich buitengewoon inzet voor het behoud van het ambacht en de productie van heerlijke producten, en hierdoor een voorbeeldfunctie heeft voor collega’s. Rabobank is medesponsor van de verkiezing.

Er zijn voor de verkiezing ruim negentig kandidaten voorgedragen, waarvan uiteindelijk 74 mee hebben gedaan aan de provinciale voorrondes. Daar zijn ze door een deskundige jury beoordeeld op onder meer hun ambacht, duurzaamheid, of ze streek en seizoensgebonden werken en of ze als pionier een voorbeeldfunctie hebben voor hun collega’s. Dit alles natuurlijk niet nadat er uitgebreid is geproefd van de heerlijke producten.

Alle finalisten zijn echte smaakhelden, ze maken op hun bedrijven overheerlijke boerenzuivel of boerenkaas. Allemaal hebben ze zo hun eigen specialiteit en vaak maken ze unieke producten die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Tot en met 30 september kun je stemmen op je eigen favoriete kandidaat. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Voor meer informatie en stemmen kun je op staging2.weekvandesmaak.nl/verkiezing kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.