commissaris van de koningin naar raalte

Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten zal donderdag 25 augustus het oogstcorso bezoeken. Bovendien zal zij tijdens haar bezoek het laatste klompje plaatsen in het klompenmozaïek de Nachtwacht van klompenmaker Martin Dijkman.

Dijkman heeft de Nachtwacht op ware grootte (6x4m) gemaakt van 30.000 beschilderde klompjes van 3,5 cm groot. Ieder klompje is tweekleurig geschilderd met exact de juiste ‘Nachtwacht’ kleuren. Het mozaïek wordt gevormd door een totaal van 3515 afzonderlijke panelen die exact in elkaar passen op een speciaal mobiel frame. De voltooiing van de Nachtwacht door de Commissaris van de Koningin zal plaatsvinden op donderdag 25 augustus om 13.00 uur in de hal van het kantoor van SallandWonen/Rabobank.

De ‘Klompennachtwacht’ is voor iedereen te bezichtigen in de hal van SallandWonen/Rabobank aan de Domineeskamp 1 in Raalte op: Donderdag 25 augustus van 14.00 tot 18.00 uur, vrijdag 26 augustus van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag 27 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 28 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.