commentaar rtv oost

De telefoon van één van onze redacteuren ging donderdagmiddag. “Hallo met RTV Oost. We zijn vanmiddag in Raalte en ik vroeg me af of er nog nieuws is.” Hallo RTV Oost, rustig doen. Het is Stöppelhaene. Nieuws genoeg, dunkt ons.

“Nee, maar ik vroeg me af of er nog Raaltenaren zijn die Nederlands Kampioen zijn ofzo. We zijn er nu met de ‘zet hem op elf tour,’ mooie kans voor die mensen toch? En aangezien jullie vaak nieuws uit Raalte brengen, dacht ik, kom ik bel eens.”

RTV Oost, de zender die beter de naam RTV Twente kan dragen, wil het nieuws van Salland Centraal krijgen. Nou lekker puh, mooi niet. “Geen idee,” was het antwoord van de redacteur. “Wat wil je weten?”

De merwerkster praat verder: “Nou, wonen er nog Nederlandse Kampioenen in Raalte ofzo? Ik hoorde iets van Rhön….. ehm… Rhön…. Rhönrad ofzo?” Ze komt er niet helemaal meer uit. De SC-redacteur geeft vervolgens uit beleefdheid maar het telefoonnummer van de vaste fotograaf van het Rhönradturnen en kapt het telefoongesprek zo snel mogelijk af.

RTV Oost, alsjeblieft zeg. De zender die doorgaans alleen bericht over Twente wil ‘even weten’ of er nog nieuws is uit Raalte. Jullie zijn toch RTV Oost? Dan valt de rest van Overijssel ook onder Oost?

De nijdigheid van de redacteur stijgt bij het overdenken van de berichtgeving van de Twentse zender. “Toen Noordmanshoek in Wijhe van de baan ging, kwam RTV Oost met een lang item over een industrieterrein in Twente dat een gemeente een miljoen kostte. Olst-Wijhe ging diezelfde dag voor 4,25 miljoen het schip in. Olst-Wijhe werd een tussenzin.” De pissige gedachten van de redacteur drijven verder.

“Een aanrijding met enkel blikschade in Hengelo is genoeg voor een lang item in het RTV Twente-journaal, maar een ernstige zaak buiten Twente verdient geen aandacht. RTV Oost, het moet anders.” En toen gisteren in Enschede een weg afgesloten werd haalde dat Teletekst van RTV Oost, maar over de N35 bij Raalte die er uitging? Niks!

Hierbij dus het officiële verzoek aan RTV Oost: Willen jullie vanaf heden ook Salland en Vechtdal als nieuwsregio gaan belichten? Het scheelt ons allereerst een berg nutteloze telefoontjes, maar daarnaast wordt het dan ook leuker voor de Sallander.

RTV Oost is officieel de rampenzender van Overijssel. Als het ergens hommeles is, moet RTV Oost uitzenden. Prima, maar zoek dan ook eens naar het dagelijkse nieuws. Het is hier levendig genoeg voor een geheel eigen tv-kanaal. Net als Twente.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.