collectie virtueel museum raalte uitgebreid

Het Virtueel Museum Raalte (VMR) heeft ruim vijftig nieuwe digitale kunstwerken van Benne Solinger opgenomen in zijn vaste collectie. Benne Solinger is een veelzijdig kunstenaar. Hij is natuurlijk bekend als voormalig dorpsdichter van Raalte, maar hij is ook bijzonder productief als schilder, tekenaar en beeldhouwer. Benne gebruikt bovendien een breed palet aan technieken en materialen en beheerst diverse stijlen. Beeldhouwen doet hij bijvoorbeeld zowel in hout als in steen. Voor tekenen en schilderen gebruikt hij traditionele technieken, maar hij schuwt ook de inzet van de computer niet. De stijlen variëren van realistisch tot abstract.

In de privézalen van Benne in het VMR exposeert Benne ‘Van Pen tot Paint’. Hierin is mooi te zien hoe de ontwikkeling verloopt van pentekenen tot het gebruik van de computer om kunst te vervaardigen. De tendens in zijn digitale werk loopt van figuratief naar abstract. Benne gebruikt voor zijn digitale kunst het programma Paint, dat op elke Windows-computer aanwezig is. Hij laat zien dat zelfs met zo’n eenvoudig programma prachtige kunstwerken zijn te maken.

Het VMR heeft nu vijftig recente digitale werken van Benne Solinger in zijn vaste collectie opgenomen. Deze zullen in toekomstige exposities te zien zijn. Wie al eerder een blik op deze vorm van kunst wil werpen gaat naar de hal van het VMR, vervolgens naar ‘Kies eigen expositie’ en kiest daarna: Benne Solinger, digitaal, abstract. Meer informatie is op staging2.virtueelmuseumraalte.nl te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.