black cat vierde na week vol stress

Aangekomen bleek dat de hoosbuien die langs Lemelerveld waren getrokken gedurende de week, niet over het wedstrijdterrein waren gekomen; de paden stoven. Dat duurde niet lang. Vlak na de start van het programma werd de wedstrijd een klein uur stil gelegd. Een dikke regenbui zorgde er voor dat het terrein veranderde in een drassige modderboel.

De 3,5 ton vrije klasse werd als derde verreden. De voorgaande klassen lieten al zien dat het een moeilijke baan was. De tractoren hadden moeite om de eerste veertig meter goede grip te krijgen. Wilfried maakte zich op voor de proeftrek. Zwaar ploegend kwam de Black Cat tot een afstand van 96,36 meter. De afstelling van de sleepwagen bleef ongewijzigd.

Door het intensieve gebruik van de baan was duidelijk merkbaar dat deze in een betere conditie kwam gedurende de wedstrijd. Hoewel een proeftrek over getrokken mag worden werd besloten dat de Black Cat dit risico niet kon nemen aangezien het voorste blok ( jawel het juist gerepareerde!) geen oliedruk bleek te hebben. Nu moest het team in spanning afwachten wat de concurrentie zou gaan doen.

Er werden op de 110 meter lange baan twee Full Pulls getrokken; the Judge werd winnaar gevolgd door Double Screamin’. Daarnaast waren er nog drie tractoren die de afstand van de Black Cat wisten te verbeteren. Al met al is het team niet ontevreden over de behaalde zesde plaats.

Wat het algemeen klassement betreft is de Black Cat, zoals de teamleden al verwacht hadden, voorbij gestreefd door The Judge en Bandit. Ze zijn erg trots op hun vierde plaats. Deze week zullen ze gelijk de oorzaak van het ontbreken van de oliedruk onderzoeken zodat ze 13 augustus in Meerkerk weer vol aan de bak kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.