annelies dokman oogstkoningin stoppelhaene

Annelies Dokman – van Rossum is de oogstkoningin van de zestigste editie van Stöppelhaene. Lisa Bannink en Marjolein Hietberg zijn de komende dagen haar onafscheidelijk gezelschap, want dat zijn namelijk de hofdames. Samen met Sallandse boer Berend Dijsselhof vormt het drietal het visitekaartje van het Raalter Oogstfeest.

De nieuwe oogstkoningin is moeder van twee kinderen: Jesse (18) en Vince (16). Ze is getrouwd met Robert en woont in Raalte. Annelies is een bezige bij, die niet alleen werkt bij tennispark Ramele, maar zichzelf ook laat inhuren als serveerster via ‘Serveer Service Annelies’, regelmatig een modeshow loopt en actief is in het Hoftheaterteam. “Ik ben opgegroeid op een boerderij net buiten Nieuw Heeten, samen met mijn ouders Wim en Diny, twee zussen, twee broers en een inwonende oma.”

De oogstkoningin is niet onbekend met Stöppelhaene. Al jaren brengt ze een bezoek aan allerlei verschillende activiteiten van het Sallandse Oogstfeest. Van huis uit heeft ze altijd al meegekregen om het oogstfeest te vieren. Haar moeder (Diny van Rossum – Vree-egberts) was in de jaren ’70 oogstprinses.

Lisa Bannink en Marjolein Hietberg staan tijdens Stöppelhaene de nieuwe Oogstkoningin bij waar dat nodig is. Lisa (18) is woonachtig in Raalte en begint na de Stöppelhaene aan het vierde jaar van de opleiding Ruimtelijke Product Presentatie op het Cibap in Zwolle. Daarnaast werkt ze achter de kassa bij de c1000 in het centrum van Raalte en heeft ze jarenlang gehandbald bij SV Raalte.

Ook Marjolein is een geboren en getogen Raaltenaar. Na haar opleiding voedingsmiddelentechnologie is ze na haar afstudeerstage binnengerold bij Zwanenberg Food Group, waar ze nog steeds met veel plezier werkt. Haar vrije tijd steekt ze grotendeels in de scouting, waar ze teamleidster is van een groep welpen en zich inzet voor de actie rond 5 december. Ook houdt ze van sporten, dansen en feesten. “Ik ben heel benieuwd hoe ik deze Stöppelhaene ga beleven, want naast hard werken als hofdame, gaat er natuurlijk ook gefeest worden. Ik hoop straks terug te kunnen kijken op een mooie ervaring, die je maar één keer mee kunt maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.