zomerse activiteiten bij de bibliotheek

Bij de bibliotheek in Raalte mag je in de zomer zes weken de boeken lenen in plaats van drie weken. Het is natuurlijk vakantie. Ieder jaar gaat er een deel van de boeken in de verkoop. Op dit moment kun je deze afgeschreven boeken in de Bibliotheek Raalte vinden. Ook is er een zomerse expositie van Lisette Tutert. Zij maak schilderijen die realistisch zijn met een voorkeur voor dieren en bloemen. Bibliotheek Raalte bent, geniet dan van de zomerexpositie van Lisette Tutert.

Na de zomer start het Cultureel Café. Je kunt je nog opgeven. Er wordt in groepsvorm van 8 tot 12 personen gesproken, gediscussieerd en aangegeven hoe jijzelf en de ander denkt over allerlei culturele onderwerpen die op dat moment aan de orde zijn. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf gekozen. De maandelijkse bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek Heino.

Als je deze zomer mooie foto’s maakt, kun je meedoen aan de fotowedstrijd met als onderwerp ‘kleur en fleur’. Lever je foto’s in voor 1 september. Op 3 oktober is de uitslag van de wedstrijd en een lezing over fotografie.

Bent u meer een schrijver dan een fotograaf? Maak een boeiend, spannend of grappig verhaal over de geschiedenis van je eigen huis, plaats of streek en win een prijs. Je kunt meedoen met de verhalenwedstrijd Historisch Kippenvel. Inleveren kan tot en met 1 oktober.

In de schoolvakantie, 25 juli tot en met 3 september, is de bibliotheek Raalte normaal geopend. De bibliotheken in Heino en Heeten zijn beperkt open. Heino is in de schoolvakantie gesloten op maandag en zaterdag en Heeten is gesloten op woensdag.

De infopleinen hebben ook aangepaste openingstijden in de schoolvakantie. Infoplein Luttenberg is op maandag gesloten en op donderdag open. Infoplein Broekland is gesloten van 2 tot en met 25 augustus met uitzondering van dinsdag 23 augustus. Infoplein Mariënheem is tijdens schoolvakanties meestal open op woensdagavond, uitzondering bouwvak, maar gesloten op donderdagmiddag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.