zeven dorpen vissen in drostenkamp

Onder grote belangstelling en een zeer groot deelnemersveld (bijna honderd vissers) is zondag de zeven dorpen viswedstrijd in Drostenkamp in Raalte gestart. Vissers uit Heeten, Olst, Wijhe, Broekland, Diepenveen, Bathmen, Heino en Raalte visten in verschillende leeftijdscategorieën.

De jongste deelnemers, tot 9 jaar, visten volledig met voer en maden van hoofdsponsor Van Ginkel uit Diepenveen. Een grote vangst was de vis die Floris uit het water haalde. Hij ving een Brasem die lang was dan 45 centimeter. De vis was zelfs te groot om te meten.

Ook dit jaar lag de organisatie in handen van Hengelsportvereniging Raalte. De coördinatie lag in handen van Hans Walraven. “Het is een samenspel van alle leden en commissieleden die hier een grote vishappening van maken voor de jeugd, een genot om te zien”, zegt Walraven.

Walraven neemt geen afscheid van HSV Raalte, maar laat de coördinatie voor het evenement volgend jaar aan een ander over. HSV Raalte vindt het belangrijk dat de jeugd de natuur leert waarderen en op een goede manier omgaat met de visstand en het vissen op zich. “Mooier kan het bijna niet, vissen is genieten van de natuur, de rust en van de sport zelf.”

Voor de allergrootste fan van het 7 dorpen visfestijn had HSV Raalte een extraatje. Rik de Groot uit Heeten gaat altijd mee en geniet van de omgeving en het vissen. Hij kreeg een speciale beker, een medaille en een keycord. Rik woont op de Meerkoet in Raalte Noord in het complex van Zozijn en is ieder weekend thuis en wil altijd mee met de viswedstrijden. Zowel door de week als met zo een groot evenement. Dus het was dubbel genieten voor hem.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.