Home / archiefcentraal / wij zijn hartstikke blij met provinciale wegen

wij zijn hartstikke blij met provinciale wegen

Rijd je in de ochtendspits vanaf Nieuwleusen richting Zwolle, dan kom je na de reconstructie van de kruispunten door de provincie sneller aan op je bestemming. Woon je in de Lintbebouwing van Wesepe? Dan heb je minder overlast van verkeer, nu de rondweg is aangelegd. Dit zijn uitkomsten van het onderzoek ‘Bestemming bereikt’ van de Rekenkamer Oost-Nederland. De rekenkamer stelt hierin vast, dat de provincie de verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid heeft verbeterd door de aanleg of reconstructie van wegen. Ook zijn de bewoners tevreden over de Provinciale wegen. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten, maar dit is het algemene beeld volgens de onderzoekers.

Uit het onderzoek komen ook aanbevelingen voor verdere verbetering. Zo luidt het advies de turborotondes op de rondweg Wesepe veiliger te maken. Daarnaast moeten de provinciale doelstellingen scherper worden geformuleerd, zodat duidelijker wordt wat de provincie wil bereiken. Ook is een advies de financiële overwegingen weer te geven. Dan moet duidelijk zijn welke variant van een plan tegen welke prijs de voorkeur krijgt.

Bij het onderzoek is gebruikgemaakt van een enquête. Veel mensen hebben hieraan meegedaan. De gegevens zijn verwerkt in grafieken in het onderzoek. Om een beeld te krijgen van de maatschappelijke effecten van grote provinciale wegenprojecten heeft de Rekenkamer verder een aantal grote provinciale wegenprojecten in de praktijk onderzocht, namelijk: de N348 rondweg Wesepe, de N332 rondweg Heeten en de N377 reconstructie Lichtmis. Ook is gebruik gemaakt van beschikbare gegevens, zoals het aantal ongelukken op een bepaalde weg.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.