wesepe niet met de bus maar met de taxi

Er gaat geen bus door Wesepe rijden. Plaatselijk Belang Wesepe had via de formule ‘Reiziger aan het stuur’ van Syntus Overijssel, een wens ingediend om de bus weer door het dorp te laten rijden. In de stemronde kreeg deze wens de meeste punten. Maar het gaat echter niet gebeuren.

Uit onderzoek is gebleken dat de bus niet binnen een half uur van Deventer naar Raalte kan rijden als deze door Wesepe heen moet. Doordat de reis dan langer duurt, sluit de bus niet meer aan op de treinen. Om toch rekening te houden met de wens uit Wesepe is er gezocht naar een alternatief.

De Regiotaxi zal worden ingezet om de dorpskern van Wesepe beter toegankelijk te maken. Door deze oplossing is er meer budget beschikbaar voor het alternatief. De Regiotaxi gaat, eerst als pilot, tegen openbaar vervoertarief, de dorpskern beter bereikbaar maken.

De mobiliteit van senioren en minder validen wordt zo verbeterd. De optie is nog niet officieel goedgekeurd door de provincie, dit gebeurt pas na de zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.