waar zetten we het nieuwe carmel neer

Een belangrijke vraag die een nog belangrijker antwoord krijgt, want de bouw gaat de gemeente 10 miljoen euro kosten. Op papier 9,2 miljoen, maar de overheid komt vaak tien procent duurder uit. Het mag wat kosten, want duizenden leerlingen volgen er hun lessen, zo’n 340 mensen verdienen er hun brood.

Hoe en waar? Ingewikkelde vragen, want de school wordt voor de komende 25 jaar gebouwd. Hoe ziet de wereld er dan uit? De rector van het Carmel College, Johan Supèr, sprak op 20 juni zijn voorkeur naar de gemeenteraad uit: Nieuwbouw op de huidige locatie. “Dat biedt meer flexibiliteit,” waren de woorden van de rector. Ook de gemeente kijkt voornamelijk naar de huidige locatie, maar er zijn alternatieven. Alternatieven die wel degelijk hun aandacht verdienen.

In de discussie over de toekomst van de school heeft de Raalter ambtenarij een aantal rapporten laten maken die er op wijzen dat die 10 miljoen het probleem niet gaat worden. “De kwaliteit van het onderwijs is volgens de inspectie ‘zeer goed’”, schijven de ambtenaren in hun openingszinnen van een adviesnota. En “de school participeert in de sociale infrastructuur van de gemeente Raalte. Hierbij valt te denken aan de betrokkenheid bij het Arbeidstrainingscentrum (Werkstation De Hees) en de actieve rol van de school bij de vorming van de Sport en Cultuuracademie Salland (SCAS)”.

“De school vervult een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de gemeente Raalte als plek om te wonen en te werken.”

Functioneel en technisch zijn de gebouwen van een zodanige aard – schrijft het rapport voor de politiek regelrecht naar nieuwbouw toe – dat er tenminste ingrijpend onderhoud noodzakelijk is en nieuwbouw te overwegen is. Daarnaast wordt vastgesteld dat de indeling van het gebouw niet past bij de onderwijskundige ontwikkelingen die de school doormaakt.

Als gezegd, dat geld ter vervanging van de huidige te oude en niet meer op hun taak beruste oude gebouwen aan de Hofstedelaan in Raalte, komt er wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.