vvvanwb steekt fietsroutes in nieuw jasje

In de schappen van de VVV/ANWB Raalte en de VVV Heino zijn sinds kort vijf wandel- en vier fietsroutes in een nieuw Sallands jasje te vinden.

“We vonden dat het tijd werd voor een moderne, eigentijdse uitstraling van onze routes, waarbij de koper gelijk iets van de sfeer van onze streek kan proeven”, aldus Lisanne Honkoop, manager van de VVV/ANWB Raalte. ”Mensen moeten bij het zien van de routes gelijk zin krijgen om op pad te gaan” Op de voorkant van de routes prijken foto’s van koeien, klompen, kerken, landgoederen en de IJssel. Een landelijk beeld van het nostalgische platteland dat Raalte omringt en waarlangs de routes voeren.

Duidelijk zichtbaar is het logo voorop: Raalte, hart van Salland. Lisanne: “We zijn trots op onze ligging middenin Salland en maken ook graag gebruik van de mogelijkheden daarvan. De gemeente Raalte heeft zelf veel te bieden met een mooi winkelhart, enkele musea, plattelandsbedrijven die opengesteld zijn voor bezoekers èn niet te vergeten al die evenementen die Raalte rijk is. Daarnaast profiteren we graag van de toeristische steden als Deventer en Zwolle, maar ook van de natuurgebieden zoals de uiterwaarden langs de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.˝

Binnenin de routes is naast een routebeschrijving een plattegrondje opgenomen waarop de route duidelijk is ingetekend. Veelal wordt er bij de fietsroutes gebruik gemaakt van het fietsknooppuntennetwerk. “We merken dat het publiek graag gebruik maakt van dit systeem, maar het daarnaast ook wel prettig vindt als er al een route voor hen is uitgestippeld. Ze hoeven zich dan zelf niet meer over de kaarten te buigen. ̋

Het was een grote wens van de medewerkers van de VVV om ook de wandelaar een mooi pakket aan routes te kunnen presenteren. “Tot nu toe waren we aardig beperkt in ons assortiment van wandelroutes; vanaf nu kunnen we ook deze doelgroep een mooi product aanbieden˝, aldus Lisanne. In de toekomst moeten meer producten uitgegeven worden met dezelfde uitstraling. In ontwikkeling zijn diverse dag arrangementen, ideeën voor groepsdagtochten en een informatiebrochure van toeristisch Raalte.

De routes zijn voor 1,95 euro per stuk te koop bij de VVV/ANWB Raalte. De medewerkers geven er graag een mooie Salland gids gratis bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.