Home / archiefcentraal / verstop je voor de kriebelaanval

verstop je voor de kriebelaanval

Alsof we nu al niet genoeg last hebben gehad van het gekriebel van de processierups krijgen we nu ook last van andere kriebels. Zodra de temperatuur stijgt, worden muggen weer actief, steekt hooikoorts de kop op en hebben de vele zonuren zonneallergie en zonnebrand als gevolg, in één woord allemaal heel erg vervelend. Muggenbeten zijn veruit de meest voorkomende en vervelende kriebels. Dit blijkt uit een enquête van Vrouwonline.nl en Wathelptbijkids.info onder ruim 400 vrouwen.

Daarmee laten muggenbeten een aantal andere kriebelgevallen achter zich, zoals hooikoorts, zonnebrand, eczeem en zonneallergie. Ook worden muggenbeten door de ouders als meest vervelend voor de kinderen ervaren. Voor muggen werkt de geur van citroensap, munt, lavendel en uien afwerend. Bijen en wespen komen af op zoete geuren, zoals parfum, haarlak en zweetluchtjes.

Vooral de jeuk van zomer kriebels wordt als irritant ervaren. Ook verstoren de kriebels zelfs de nachtrust. Één op de tien wordt er kriegelig van, helemaal omdat het bij warmte niet te vermijden is.

De beste tips tegen de vervelende kriebels zijn, goed blijven insmeren, niet krabben, de gestoken plek koel houden en uit de zon blijven. Om niet gestoken te worden is het belangrijk vooral geen plotselinge bewegingen te maken, bedreigde insecten gaan juist steken.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.