varkens in de modderpoel kijken

Waar zie je ze nog buiten lopen? Varkens. En dan ook nog in een weiland met een modderpoel. Op zondag kun je van 11.00 uur tot 16.00 uur bij Overesch kijken hoe de dieren zich in de wei begeven. Je kunt dan aanschouwen hoe het er aan toe gaat op een boerderij met varkens, koeien en akkerbouw.

Op de akkers worden groenten zoals broccoli, spitskool, suikermaïs, artisjokken en pompoenen geteeld. Een deel van het grasland wordt gebruikt door de varkens. De rest van het gras is voor de zoogkoeien. Op het landgoed de Colckhof bij Laag Zuthem hebben is grond in gebruik van Natuurmonumenten. Daar grazen de Brandrode runderen met kalveren. Ook worden er akkers gepacht van Natuurmonumenten op De Sprengenberg. Daar worden oude graanrassen geteeld, zoals Emmertarwe, Champagnerogge, spelt en eenkoorn. Van deze granen bakt De Biobakker bijzondere en lekker broden en banket waaronder de Sallandse koekjes van eigen deeg de Buitenluitjes.

Tijdens de open dag kunnen volwassenen en kinderen alle facetten van de boerderij zien, proeven en beleven. De Biobakker is aanwezig om al zijn lekkernijen te laten proeven. De bijenhouders vereniging met honing en wijn, IVN Raalte komt met een stand. Bloemsierkunst, pottenbakster, steigerplanken meubelen, bijenhotel maken. Voor de kinderen is er stokbrood bakken boven de vuurkorf, schminken, huifkartocht met de trekker. En natuurlijk is het terras en de boerderijwinkel open.

Ook is er gelegenheid langs de akkers te wandelen en te genieten van natuur en landschap met een goed gevulde picknickmand.

Overesch ecologische landbouw, Hondemotsweg 40 in Raalte. Zie ook staging2.overesch.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.