uitwisseling met letten is meer dan geslaagd

. Dit bleek uit de dankbrief die Let’s Go! afgelopen week uit Letland kreeg. Het doel van Let’s Go! was de Letse jongeren een week uit hun eigen omgeving te halen en kennis laten maken met Wijhe en andere mooie plekken van Nederland en hoe we hier leven.

Herman Scholten, voorzitter van Let’s Go!, blikt terug: “We hadden een druk en afwisselend programma, waaraan iedereen erg enthousiast heeft meegedaan. We hoorden dat ze vooraf best opzagen tegen de reis en hun nieuwe -tijdelijke- gezin. Logisch als je bedenkt dat de meeste jongeren geen veilige thuisbasis gewend zijn en vooral wonen in het kindertehuis. Door de warme ontvangst en vriendelijkheid voelden ze zich gelukkig snel thuis. Steeds vaker tijdens de week hoorden we al hoe bijzonder de jongeren hun reis beleefden.”

“Het mooist vond ik de opmerkingen dat jongeren nu pas inzagen dat door hard te werken op school en later in de maatschappij je best heel wat kunt maken van het leven’’, vertelt Herman. “Niet alleen de leefomstandigheden, maar ook de mentaliteit in Letland is totaal anders. Een weekje Wijhe als inspiratie dus. Prachtig!”

Om een indruk te geven van de dankbaarheid citeert Herman uit de brief aan Let’s Go:

“De reis heeft me erg veranderd. Bedankt voor de unieke kans om deze totaal nieuwe wereld te mogen ontdekken.’’

‘‘Een deel van ons hart blijft achter in Nederland bij onze nieuwe families’’

‘’Ik kan nog niet geloven dat de inwoners van Wijhe dit voor ons mogelijk hebben gemaakt en ons al jaren zo geweldig helpen.’’

‘‘Het was een prachtige reis, ik ga met een heel warm gevoel terug naar Letland.’’

‘‘Ik zal me vooral de goede organisatie, verdraagzaamheid en vriendelijkheid herinneren … dat zien we in Letland niet vaak. Wat mij bijblijft, is dat we in Letland er zelf ook een goed leven van moeten maken. Ook wij moeten onze medemensen vaker helpen. De Nederlanders hebben ons daar veel over geleerd. Wijhe: bedankt!”

Op lets-go-wijhe.nl vind je de hele brief, een uitgebreid verslag en een fotoreportage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.