tuinfeest bij zorgboerderij zuzenzo

De mensen van zorgboerderij Zuz & zo hebben de laatste jaren hard gewerkt om de tuin op orde te krijgen. Het resultaat laten ze op 16 juli graag zien op de open dag. Die is dit jaar een maandje later, juist nu van alles in de bloemenpluktuin in bloei staat.

Er is zaterdag veel te doen in de tuin. Je kunt voor een patatje zelf aardappelen rooien en verwerken tot frites of creatief een schildersezel afhalen om je eigen stilleven in de tuin vast te leggen. Voor een eerste kennismaking met kruidenwijsheid zijn er workshops olie maken met goudsbloemen.

De mensen van de zorgboerderij vertellen over wat ze doen op de boerderij. Over het werk in de tuin, maar ook over hun dieren en hoe je daar voor zorgt. Speciale aandacht is er voor de inzet van paarden en ezels. Bij Zuz & zo wordt ook paardrijles gegeven, maar anders dan op de doorsnee manege. Een demonstratie laat zien dat een mens veel kan leren van het contact met een paard.

Uiteraard zullen terras en boerderijwinkel open zijn. Je kan er genieten van een kopje koffie, er zijn weer heel veel appeltaarten gebakken, of een kopje thee van al dan niet zelf verzamelde kruiden. De jeugd kan een stokbroodje bakken en met een lik Zuz & zo-jam opeten.

De opendag is 16 juli van 10.00 tot 16.00 uur. De boerderij ligt aan de Nieuwe Wetering 1 in Lierderholthuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.