tijden kidsroutes sw4d aangepast aan scholen

Het was even onzeker of het wel kon doorgaan, maar de organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse heeft het licht definitief op groen gezet. Ook in 2011 krijgen kinderen tot en met 14 jaar de kans om hun eigen Vierdaagse te lopen. De inschrijving voor de Kidsroutes (gemiddeld 8 kilometer per dag) gaat maandag 4 juli van start via de website staging2.sw4d.nl

De inschrijving voor de ‘gewone’ Sallandse Wandelvierdaagse was al op 1 mei jl. geopend. Dat de kids nog even moesten wachten, heeft alles te maken met de beslissing van de basisscholen in de gemeente Raalte om af te wijken van de landelijke richtlijnen met betrekking tot de herfstvakantie. Aangezien de organisatie van de SW4D haar data al had vastgelegd in het Landelijke Wandel Programma valt de editie van 2011 dus niet in de herfstvakantie.

De organisatie heeft daarna nog geprobeerd om de Kidsroutes te integreren in een projectweek op de basisscholen, maar men kreeg hiervoor geen steun van het directeurenoverleg. Op dat moment stond de SW4D voor de keuze: een jaartje overslaan of de starttijden aanpassen aan de schooltijden. “We waren het al snel met elkaar eens dat het geen optie was om de Kidsroutes voor dit jaar af te blazen. Het is mooi om te zien wat we in korte tijd hebben opgebouwd en hoeveel plezier de kinderen hebben. Via de sociale media zoals Hyves en Facebook en via e-mail kregen we ook veel reacties van kinderen die aangaven dat ze toch wel graag weer wilden wandelen,” aldus Maaike Heethaar die binnen het bestuur van de SW4D verantwoordelijk is voor de Kidsroutes.

De starttijden voor 2011 zijn als volgt vastgesteld: dinsdag 18, donderdag 20 en vrijdag 21 oktober tussen 15.30 en 16.00 uur en woensdag 19 oktober tussen 13.30 en 14.00 uur. Ook dit jaar zal Scouting Raalte weer van alles organiseren tijdens de Kidsroutes en er wordt weer een fiets verloot onder de jeugdige deelnemers.