te weinig kinderen voor de schutse

Basisschool De Schutse in Raalte kampt met een leerlingen-tekort en als dit zo door gaat kan de school in de toekomst niet meer bestaan. Om dat te voorkomen zou de school haar christelijke signatuur moeten verlaten. Ouders hopen dat de aanstaande nieuwbouw van de Rozenstraat weer jonge gezinnen naar de wijk brengt zodat er weer nieuwe aanwas komt.

Woensdagavond hield de school een informatieavond voor alle ouders, vooral om twijfels weg te nemen maar ook om nieuwe plannen te bespreken. Maar of je met “de school blijft bestaan, maar niet als christelijke school” twijfels wegneemt… Ouders rondom het schoolplein gaven donderdag wel die indruk. . Voor de moeders die hun kinderen van school kwamen halen is er genoeg vertrouwen in het nieuwe plan van de Schutse.

‘’Ik heb vertrouwen in een goede doorstart’’, zei één van de moeders op het schoolplein. Na de informatieavond is er nog geen duidelijke concept over een nieuwe naam en een nieuwe doorstart voor de school. Het leerlingenaantal neemt af. ‘’De buurt veroudert, het zal jammer zijn als dit verloren gaat’’, zegt een moeder.

De buurt rondom de Schutse – De Rozenstraat – gaat in 2012 op de schop. De ouders van de leerlingen hopen dat de school dan weer een nieuwe stroom van leerlingen krijgt waardoor de Schutse kan blijven bestaan. ‘’We mogen de moed niet laten zakken’’, zegt de moeder.

De meeste ouders hebben bewust gekozen voor de protestants christelijke school. De meeste scholen in Raalte zijn katholiek of openbaar. De Schutse gaat misschien verder als bijzondere school maar verdere concrete plannen zijn er nog niet, ook niet na de informatieavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.