straten versieren voor stoppelhaene

Stöppelhaene wordt dit jaar voor de zestigste keer gevierd, dat is extra feest dus. Alle inwoners die nu al staan te popelen voor Stöppelhaene, mogen deze feestvreugde natuurlijk laten zien. De organisatie roept iedereen op om huizen, tuinen, straten en pleinen te versieren en te verlichten. De commissie versiering en verlichting van het Sallands oogstfeest hoopt dit jaar meer deelnemers te zien dan vorig jaar.

Bewoners van straten waar de hele straat niet versierd kan worden, worden uitgenodigd samen een mooie entree te maken aan het begin of het eind van hun straat. “Dat kan een boog of poort zijn met overspanning, maar ook twee zuilen aan weerszijden van de weg”, vertelt voorzitter Cees Bouman van de versiercommissie. “Dit idee is opgedaan in het Drentse dorp Exloo, daar maken bewoners van elke straat samen ook een mooie entree. Dat geeft een feestelijke indruk als je het dorp binnenrijdt. Als je een standaardconstructie maakt kun je die elk jaar weer gebruiken, zonder dat dat veel tijd hoeft te kosten. Mooie voorbeelden in Raalte zijn de poorten van de Schoolstraat en de zuilen van de BK-straat.”

Met het oog op deze jubileumeditie van Stöppelhaene heeft de commissie de geldprijzen verhoogd. Wie aan de wedstrijd meedoet, krijgt ook meer startgeld dan in het verleden. Op deze manier hoopt de organisatie meer Raaltenaren bij het oogstfeest te betrekken. “Door samen met buren te werken aan een sfeervolle versiering van straten, pleinen of tuinen wordt Stöppelhaene nog gezelliger”, stelt Cees Bouman. “Dat versterkt ook de onderlinge band in de buurt. Daarnaast wordt de `lichtroute´ die we zoals elk jaar uitzetten langs versierde en verlichte objecten en gebouwen interessanter als meer straten meedoen.”

Overigens is het ook mogelijk om alleen in de lichtroute opgenomen te worden en niet mee te doen aan de wedstrijd. Voor de kosten hoef je het niet te laten.

Per woning ontvangen mensen die hun tuin of straat willen versieren drie gratis garven rogge en haver en 1 kilo gratis lijm. Daarnaast ontvangen deelnemers aan de wedstrijd per woning 10 euro startgeld. De jury beoordeelt op 24 augustus of de inschrijvers de nodige moeite hebben gedaan bij het versieren en in aanmerking komen voor dit startgeld. Het startgeld wordt tegelijk met de eventueel behaalde geldprijs uitgekeerd.

Voor meer informatie en opgave: Herco Kruiper, secretaris wedstrijd, 06-22559867 of via staging2.stöppelhaene.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.