Home / archiefcentraal / stoppelhaene start met roggemaaiersdag

stoppelhaene start met roggemaaiersdag

Met roggemaaiersdag is Stöppelhaene 2011 feitelijk van start gegaan. Het echte feest is pas eind augustus, maar dan is de rogge van het land. Zaterdag is een aanvang met de oogst gemaakt. Zestig jaar geleden is dat zo op gezet: de boeren moeten een zomer lang oogsten. Als dat klaar is, is het tijd voor feest. En de haan kan dan lekker wat achtergebleven graan pikken tussen de stoppels op de akkers.

Eigenlijk is dat Stöppelhaene in een notendop. Roggemaaiersdag wordt aangegrepen om de werkwijze van weleer nog eens te laten zien. Maaien, binden, koffie met krentenwegge en zelfs een eerste borrel er al bij. Roggemaaiersdag werd – als te doen gebruikelijk – gehouden aan de Knapenveldweg in Raalte. De opzet is al jaren hetzelfde en dat is logisch, want je wilt nu eenmaal de traditie laten zien.

Dat het er gezellig was wijzen de foto’s uit. Voor een daarvan moest onze fotograaf nog even een hoogwerker in. De cijfers zestig waren uitgespaard in de rogge.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.