spijkerschrift vrouwe fortuna

In eerste instantie ben ik sceptisch. Weer zo’n verplichting waar je moeilijk van afkomt. Het is alsof ze mijn gedachten leest. “Na deze maand, kunt u zonder problemen uw loten weer opzeggen. Dat kan via een papiertje of een ansichtkaart. Als er maar een handtekening met de benodigde gegevens opstaat.”

Ik krijg de neiging om overstag te gaan, helemaal als ze de winkansen opnoemt. En de prijzen die de komende maanden op het spel staan.

Een arrangement naar de Efteling compleet met overnachting voor vier personen. Ai, da’s minder, we zijn met ons vijven vertel ik haar. In gedachten ben ik al aan het beslissen wie ik dan thuis zal laten. Adrem antwoordt ze: ”U moet maar zo denken dat vier personen gratis zijn, en wellicht wint u nog een leuk bedrag. Kunt u er zo een overnachting bij kopen.” De telefoniste weet het wel geweldig te brengen. Maar er zit nog meer in de prijzenpot: “In augustus verloten we 10 Audi’s A3.” Meteen zie ik al een glanzende bolide met open dak op de oprit staan pronken. Ik ben verkocht.

Ondertussen ratelt ze haar hele lijstje aan voorwaarden en verplichtingen af. Vier minuten later ben ik drie loten rijker. Nu maar hopen dat Vrouwe Fortuna mij gunstig gezind is. Ik zie mij al met drie gezinsleden zitten in een mooie auto richting Kaatsheuvel, waar de nacht gehuld zal zijn in sprookjessferen. Meteen schiet mij ook de oplossing binnen voor het vijfde wiel aan de wagen. Oppas voor de hond is hiermee ook gelijk geregeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.