spectaculaire start tour de france op wielerpark

De finish van de eerste etappe van de Tour de France was op Carmel Wielerpark Ramele op een groot scherm te zien. Zo’n dertig CRT-leden maakten van die gelegenheid gebruik. Daarvoor waren er de hele middag verschillende wieleractiviteiten geweest.

Zowel de afdelingen cross, ren als toer van CRT Raalte waren daarbij vertegenwoordigd. De organisatoren Roderik Groenewold, Kenneth Pinkster, Joop Marsman, Benno Klein Koerkamp en Theo Hamelink konden terugkijken op een gezellige middag. Helaas voor het vijftal werd het nooit echt druk.

,,Als we het niet hadden geprobeerd, was er niemand gekomen’’, relativeerde Kenneth Pinkster. Joop Marsman viel hem bij. ,,Dit was de eerste keer, misschien dat het volgend jaar al drukker wordt’’, blikte hij alweer vooruit.

Er waren vooral veel jeugdige crossertjes en wielrennertjes en ook de wielerformatie RSE was goed vertegenwoordigd. De prijsjes die te winnen waren met de klokloze tijdrit, de behendigheidsproef en de beklimming van de Mont Ventoux kwamen daarom grotendeels bij jeugdige CRT-leden terecht. De oudere verenigingsleden maakten van de middag gebruikt om bij te praten onder het genot van een drankje en stokbrood met Frans kaas.

Wielertenue

Er viel zaterdagmiddag bij het Tourevenement een Rabo Wielertenue te winnen. De Rabobank had die beschikbaar gesteld voor de eerste koploper van het Tourspel van Salland Centraal. Henny Zomer, Rabomedewerkster en lid van CRT Raalte, was naar Carmel Wielerpark Ramele gekomen om de prijs uit te reiken. Bij haar werkgever is zij ambassadeur voor de CRT. De prijsuitreiking verliep hilarisch. Voorzitter Johan Kiekebosch kondigde de uitreiking aan. Tot zijn eigen verrassing won hij prijs zelf.

CRT werkt met Salland Centraal samen bij het Tourspel. Om die reden was er een extra prijs, gekoppeld aan het evenement dat CRT organiseerde in het kader van de Tourstart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.