spannende zeepkistenrace in wesepe

De jongeren uit Wesepe en omstreken hebben zich vrijdagavond van hun beste kant laten zien. De plaatselijke jeugdsoos heeft de laatste activiteit van het seizoen gehouden: de zeepkistenrace, die werd gewonnen door een team zonder naam. Zij hebben maar liefst 15 ronden afgelegd.

Al ruim voor de start werden diverse zelfgemaakte zeepkisten met aanhangers naar het centrum van het dorp vervoerd. De organisatie was nog druk bezig met het opbouwen van de diverse hindernissen op het parcours, maar de jeugd stond duidelijk al te popelen. Hoewel ze in de afgelopen weken druk waren geweest met bouwen en verven van de kisten en met het zoeken van sponsoren bleken de meesten nog voldoende energie over te hebben. Na het aftellen gingen de teams zo hard van start dat er al in de eerste bocht een kleine opstopping ontstond. Het bleef echter ook in de opvolgende ronden hard gaan zodat de pauze voor velen geen minuut te vroeg kwam.

Na de tweede reeks ronden viel de finishvlag en liep de spanning bij de teams op. Eerst werd echter nog stilgestaan bij het afscheid van leider Martijn Wessels. Hij kreeg onder luid applaus van de jongeren een welverdiend cadeau uitgereikt voor zijn jarenlange inzet. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking.

Als eerste werd de pechprijs uitgereikt aan de ‘Super baby’s’. Zij hadden hun kist voorzien van vijf wielen, waarvan er echter 2 kapot gingen. Toch slaagden ze erin nog enkele rondjes door te rijden. De originaliteitprijs ging naar andere baby’s en wel het team ‘Troetelbaby’s’. Deze dames hadden een heuse wieg nagebouwd, compleet met hemeltje en waslijn met rompertjes. Niet supersnel maar volgens de jury en het publiek, wel heel erg mooi om te zien.

En dan de winnaars van de race zelf; zij hebben 21 ronden afgelegd. Dit team had zich ook met name toegelegd op het bouwen van een snelle zeepkist, want ze hadden geen tijd meer om een naam te verzinnen. We houden het dus maar op het team ‘?’ en zij kregen de grootste snoepmand uitgereikt.

Na een dankwoord aan de Harmonie Wesepe en DJ Wesley voor hun muzikale ondersteuning, de sponsoren voor hun bijdrage, het publiek voor hun enthousiasme en de vrijwilligers voor hun inzet was het voor de meest aanwezigen tijd om naar huis te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.