spaans temperament laat eagles koud

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond laten zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Ruim 1.800 voetballiefhebbers zagen de Deventenaren in de eigen Adelaarshorst met maar liefst 3-1 winnen van Real Mallorca, dat uitkomt in de Spaanse Primera División. Daarbij moet wel gezegd worden dat de selectie van trainer Michael Laudrup niet aantrad in haar sterkste opstelling.

Het publiek kreeg vrijdagavond waar het voor was gekomen. Aantrekkelijk voetbal, strijd en doelpunten. De eerste helft waren het vooral de bezoekers die het wedstrijdbeeld bepaalden. Dat resulteerde dan ook in de 0-1 in de 25e minuut, toen Castro de bal snoeihard langs Eagles-doelman Van der Vlag kopte.

Amper acht minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. Ex-international Jan Kromkamp kreeg de bal voor zijn voeten en passeerde Mallorca-doelman Fons. Een minuut voor rust werd het nog mooier voor de thuisploeg toen Mallorca-verdediger Crespi de bal langs zijn eigen doelman werkte.

Na rust maakten de mannen van trainer Joop Gall nog meer indruk. Antonia en Houtkoop zorgden voor veel dreiging. Ook Janota speelde een prima wedstrijd en beloonde zichzelf door op een fraaie manier de 3-1 binnen te krullen.

Vrijdag is het definitief zo ver. Dan begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Telstar. De wedstrijd in de Aderlaarshorst begint om 20.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.