slipjacht eindigt op welsumse kermis

Vanuit de uiterwaarden zal op 6 augustus een grote meute jachthonden vergezeld van ruiters te paard vertrekken voor een slipjacht, welke zal eindigen op de Stoltenberg. Het kermisterrein waar zoals altijd de Welsumse Karmse gehouden wordt.

Niet vaak komt het in deze streek voor dat er een slipjacht wordt gehouden. Het stichtingsbestuur van de Welsumse Kermis is er echter in geslaagd dit indrukwekkende schouwspel voor een demonstratie naar Welsum te halen. Het spektakel start in de uiterwaarden en de meute zal via een afzetting van de dijk het festival terrein rond 14:30 uur bereiken.

De slipjacht, ook wel jagen achter de meute genoemd, is een aangelegenheid die afstamt uit het verleden. Tijdens een slipjacht wordt er een reukspoor gevolgd door een meute honden, dat vooraf getrokken wordt door man en paard. De hondenmeute wordt begeleid door ruiters die de ze proberen te volgen. Hierbij worden hindernissen als heggen, beken en hekwerken niet uit de weggaan. Er wordt dus niet op dieren gejaagd. De slipjacht is afgeleid van de vossenjacht, zoals die in Engeland en Ierland wordt gehouden

Als je dit schouwspel wil meemaken bent u van harte welkom op kermisterrein de Stoltenberg in Welsum op 6 augustus. Aankomst tijd van deze slipjacht en aansluitend natuurlijk een demonstratie van deze jacht werkwijze wordt verwacht vanaf 14:30 uur.

De zondagmiddag van dit evenement staat bekend als de “familiedag”. Vanaf 13:00 uur is er van alles te doen voor jong en oud, zoals het traditionele ringrijden met paard en wagen, maar ook krat stapelen voor de jeugd. Dit jaar parkeert in de feesttent de blauwe Cadillac van Johnny and the gangsters of love. Welsumse Karmse is op 5,6 en 7 augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.