salland natuurfair kinderlijk creatief

De voorbereidingen voor de nieuwe editie van Salland Natuur Fair op zondag 11 september zijn momenteel in volle gang. De insteek en de opzet van de fair beginnen al vaste vormen aan te nemen: kinderlijk creatieve vormen. Want stond de vorige editie van de natuurfair in het teken van de nacht, deze keer ligt de nadruk op de jeugd. Daarom is de slogan ‘Als u om het Sallandse landschap geeft, zorg dan dat uw kind de natuur beleeft’ in het leven geroepen.

“Kinderen dienen de natuur te beleven zoals wijzelf vroeger deden”, aldus voorzitter Henk Pol. De huidige digitale maatschappij ontneemt kinderen een fantastische beleving. De passie voor natuur en landschap neemt hierdoor af, waardoor de (natuur)waarde van het Sallandse landschap uiteindelijk ook achteruit kan gaan. Een doodzonde, aldus Pol.

De fair gaat zich naast de bekende thema’s specifiek richten op het vermaak van kinderen op een geheel natuurlijke wijze. “We gaan hieraan invulling geven door een aantal kinderactiviteiten gecentreerd samen te brengen. Kinderen, maar ook de ouders, krijgen hierdoor inzicht in en respect voor alles wat groeit en bloeit en ervaren het buiten zijn als boeiend en leerzaam.”

Onder andere kunnen kinderen zelf een nestkast timmeren, waterdiertjes vangen en bekijken en ezels verzorgen. Daarnaast kunnen kinderen op een vliegend tapijt over de fair zwerven. De Sallandse Wildbeheerseenheden (vorig jaar het nachtleven) ontwikkelen dit jaar een spannend bos. Onder de titel ‘Kom is kiek’n in oans bos’ is iedereen welkom om een bezoekje te brengen aan dit leerzame avontuur. Verder zijn er diverse andere stands en demo’s vastgelegd. Voor een compleet overzicht zie staging2.sallandnatuurfair.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.