salland centraal krijgt kunstwerk van zozijn

Zozijn heeft vorige week een schilderij aangeboden aan Salland Centraal. Het kunstwerk is gemaakt door Zozijn-cliënte Ellen Tuïnk en zal het nieuwe redactiekantoor van Salland Centraal verfraaien. Het schilderij vormt een tegenprestatie voor enkele advertenties/aankondigingen die Salland Centraal onlangs plaatste ter promotie van de open dag bij Ivoor in Raalte. De deal is eerder dit jaar gemaakt tijdens de Beursvloer.

Ellen maakte het kunstwerk in Atelier Aventurijn in Raalte, een kleine, knusse werkplek voor mensen met een beperking, die hun creatieve talenten willen benutten in hun dagelijkse werkzaamheden. Kunstenaars met een beperking krijgen zo de ruimte om een plek te verwerven binnen de maatschappij. Keramiek en schilderen zijn de hoofdwerkzaamheden in het atelier. Aventurijn is te vinden op het terrein van Ivoor. Ivoor is een samenwerkingsproject waarin naast Zozijn meerdere organisaties zoals Trias, KOOS en Landstede participeren. Ellen werkt 3,5 dag per week in het Atelier en daarnaast nog een dag in de week bij de Parabool in Raalte. Ellen is een echte kunstenares, ze heeft na de opdracht van Salland Centraal dan ook niet lang na hoeven te denken hoe het schilderij eruit moest komen te zien. Ze is een boekenkast in gedoken en heeft hier foto’s gevonden met allerlei mensen erop. Dit is dan ook haar inspiratie geweest. Ze heeft vervolgens eerst op een kladblok een schets gemaakt en dit vervolgens op het doek overgebracht. “Het schilderij heeft een groot hoofd waaruit allemaal verschillende mensen komen die de krant lezen”, aldus Ellen (links op de foto).

Er zijn overigens nog een paar plekken voor deelnemers vrij bij Aventurijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.